Med passion för människor, utveckling och kommunikation utbildar vi för en hållbar framtid!
Med passion för människor, utveckling och kommunikation utbildar vi för en hållbar framtid!

Getter och färggranna kollegor

När våra barn var små läste jag sagan om Petter och hans fyra getter. ”Blå, gul, röd och vit – sprang i skogen hit och dit”. Idag läser jag om vilken färg jag och resten av människosläktet är, såväl på arbetsplatser som i hemmet. Diskussionen går varm på sociala medier huruvida det är bra eller dåligt med dessa färganalyser.

En ironisk film om dessa färger spreds snabbt på sociala medier. Där beskrevs fyra människotyper. GUL var påhittig, positiv, slarvig och självupptagen. RÖD var beslutsam, pådrivande, egoistisk och okänslig. BLÅ var planerande, noggrann, överanalyserande och negativ. GRÖN var omtänksam, bra lyssnare, blyg och långsam. Jag fick klippet av en kollega och vi skrattade gott åt den. Sen skickade jag den vidare och fick skrattande emojis tillbaka. Igenkänningsfaktorn var hög – även om allt var draget till sin spets. När jag visade den för min man kunde han inte förstå att vi tyckte den var rolig. ”De vill bara tjäna pengar på detta”, sa han oberört kritisk. Jag kunde inte förstå att han inte såg charmen i klippet tills jag såg varför och utbrast: ”Du är så blå! Du har ju till och med analyserat sönder filmen” skrattade jag och även mannen drog på smilbandet.

Det positiva med dessa analyser är att vi diskuterar om hur olika vi är och därmed ökar förståelsen för varandra. Det blir ett lättsamt och neutralt sätt att lyfta olika egenskaper och koppla samman dem till varför vi reagerar olika och utför exempelvis arbetsuppgifter på olika sätt. Det negativa är om vi tar det för en absolut sanning. Då kan det skapa fördomar om vi tillskriver varandra egenskaper utifrån färger per automatik och inte utifrån det mänskliga mötet.

Att människor är olika vet vi sedan urminnes tider. Forskning visar bland annat hur miljön och människor i vår omgivning påverkar och formar oss. Det finns också forskning som påvisar hur viktigt det är i en arbetsgrupp att vara just olika för att gruppen ska utvecklas och bli effektiv. Hur olika eller lika vi är varandra är inte det viktiga i sammanhanget. Inte heller vilken eller vilka färger vi är. Det handlar om att lyssna in, vara ödmjuk i möten och ha insikten om att vi är olika samt att respektera det. Du styr över hur du förhåller dig till andra människor. Låt dig bli irriterad eller välj att inte låta dig beröras. Du äger din egen situation och har ett val att välja hur du ska reagera eller inte. Detta genom att reflektera med dig själv.  Lättare sagt än gjort. Men väl värt ett försök.

Enligt färganalyserna har vi ju alla färger i oss även om någon färg brukar vara mest dominant – själv är jag kycklinggul och gift med en smurf. Vi är varandras raka motsats och inte det bästa radarparet enligt analysverktyget. Sa jag att vi har hållit ihop i 30 år?!

Pippi

Vilken färg är du och hur ser du på dessa analyser? Dela gärna med dina synpunkter 🙂

Kommentera gärna