Med passion för människor, utveckling och kommunikation utbildar vi för en hållbar framtid!
Med passion för människor, utveckling och kommunikation utbildar vi för en hållbar framtid!

Sahara & Pippi startar podcast från Dragon Gate

Vad motiverar människor och får dem att växa? Det ska vi ta reda på. I januari drar vi igång podcasten PEPPTALK med Sahara & Pippi som vi sänder från Dragon Gate. Vi intervjuar kända och okända människor om vad som driver och peppar dem till personlig utveckling såväl privat som i yrkeslivet. Vi hoppas kunna djupdyka och reflektera kring hur normer, värderingar och miljö påverkat våra gäster och i ett större perspektiv oss människor. Förvänta er både skratt och allvarsamma samtal i äkta Sahara&Pippi-anda med målsättningen att ge insikter som kan leda till personlig utveckling för våra lyssnare, gäster och oss själva.  

Våra första tre avsnitt gästas av en doktorand, en Robinsonvinnare och en kreativitetsföreläsare.  Först ut är vår doktorand som har forskat kring människor som drabbats av utmattningssyndrom efter långvarig stress. Vad har haft betydelse för dessa människor att kunna hantera situationen och kunna arbeta sig tillbaka? Vad har motiverat dem och vad har motiverat vår doktorand i sin forskning? Det får ni svar på.

Gäst nummer två älskar att utmana sig själv om det så är på en öde ö eller hemma i Gävle. Hur hittade hon motivationen med hunger i magen och på en strand bland pakter och småkryp? Vad händer när man exponeras i tv och blir kändis över en natt? Hur hittar man motivationen när tv-kamerorna slocknat och vardagslivet står för dörren? Det tar vi reda på.

Avsnitt tre gästas vi av ett en expert på inspiration och kretativitet. Han har en välkänd föreläsare inom näringslivet som har föreläst världen över om kreativitet. Vad är inspiration och hur förmedlar man den? Hur hämtar vår gäst sin inspiration? Det får ni svar på och mycket mer.

Varför en podcast på Dragon Gate kanske ni undrar? Ja, det är en plats som väcker nyfikenhet och där kulturer möts på ett gränslös sätt. Ett litet Kina mitt i svenska tallskogen i Älvkarleby. Galet och samtidigt helt fantastiskt. Varför sitta i en vanlig inspelningsstudio när man sitta i ett ombonat rum med guldtapeter, kinesiska trämöbler och utsmyckningar som ger en känsla av att vi befinner oss på andra sidan jorden? På Dragon Gate får idéer växa och förverkligas. Vi vill möta människor som vill ge av sig själva för att sprida inspiration och kunskap och då känner vi att Dragon Gate är rätt plats för oss.  Där har vi vår mötesplats där vi kan samtala, skratta högt och tillsammans växa och utvecklas.  Lyssna, dela och inspireras med oss. 

Sahara & Pippi

Kommentera gärna