Med passion för människor, utveckling och kommunikation utbildar vi för en hållbar framtid!
Med passion för människor, utveckling och kommunikation utbildar vi för en hållbar framtid!

Roadtrip med Sahara & Pippi

 

Sahara & Pippi eller Thelma & Louise. Vad har vi gemensamt? Ja, vi har inte mördat någon vilket är viktigt att påpeka, men det har varit nära några gånger när vi ser individer råka illa ut för andras oförstånd. Då brinner det i huvudet på oss.  Vi älskar att spela huvudrollen och vill utmana oss själva för personlig utveckling. Vi åker gärna runt i en bil, sjunger och skrattar till hög musik som om vi ägde världen. Vi drivs av samma spontana livsglädje och ser lösningar i allt. Vi vill ut i världen och omfamna alla vi möter – och då gärna Brad Pitt, ja eller Bradley Cooper funkar också.

Ett summerande ord som beskriver alla oss fyra är – extrovert. Vi är extroverta så det skriker om det. Vi kör i 200 kilometer i timmen med ett passionerat mål i sikte. Vi tillhör normen av den personlighetstyp som värderas högst i vårt samhälle. Varför då kan man undra? Vad är det som gör att vi värderar vissa personlighetsdrag högre än andra, när vi i grunden vet att alla typer behövs för utveckling? Jo, samhället säger så. Enligt normen idag ska du vara framåt, kunna tala för dig och socialiseras med alla du möter – i alla sammanhang.  På arbetsplatser ska det ”workshopas” och brainstormas för att ta fram de bästa  förslagen.  Snabbt och effektivt. Gärna i ett öppet kontorslandskap. Ett arbetssätt som är typiskt för extroverta. Normen har tvingat introverta att bli mer utåtriktade. Vad innebär det egentligen för individen om den tvingas in i ett sammanhang där hen inte växer? En introvert tappar sällan fokus, är noggrann och har inte behov av samma socialisering. Den arbetar gärna ensam, har god tid på sig och planerar noga för bästa resultat.

Går vi 100 år tillbaka i tiden så var normen den motsatta. Då ägde de introverta. Vad är det som gör att vi värderar andra personlighetsdrag idag? Hur skulle världen se ut om vi inte hade de introverta? Gud hjälp oss, vi vågar knappt tänka tanken. Det skulle vara kaos. Men å andra sidan om vi inte hade de extroverta så skulle vi kanske inte ha nått den utveckling vi har idag!? Denna norm ställer krav på oss. Vi måste ha insikt och förståelse för dessa personlighetsdrag och att varje individ kan växa till sin fulla potential i rätt miljö. Som sagt det behövs både gas och broms för att färden ska bli lyckosam framåt.

Hur kul är det då att ta en roadtrip med Sahara & Pippi? Ja så länge du har säkerhetsbältet på så är du hyfsad säker. Kan vara bra med axelskydd också för det kommer gå undan och det kommer vara tvära svängningar. Planerna kan ändras i samma sekund som de har bestämts. Alla problem kommer dock att lösas. Bli inte förvånad om det också blir spontan flygtur med bilen. Det viktiga är att se till att bränslet aldrig tar slut. Det är betyder att du som passagerare har ett otroligt viktigt uppdrag då duon får energi av människor. För om energin tar slut så kan färden lätt sluta utför ett stup.

Sahara & Pippi

Kommentera gärna